Transfer serigrafic

Transferul serigrafic la una sau mai multe culori este o metoda de personalizare a materialului textil (sepci, tricouri, rucsaci, samd) care prezinta o anumita dificultate (fermoare, pliuri, etc) in a aplica serigrafia clasica si asigura totodata si o calitate superioara imprimeului.

Metoda de personalizare implica consumabile suplimentare (hartie de transfer, adeziv, sablon suplimentar – de la 1+1 la 4+1, manopera)  fata de serigrafia clasica, astfel pretul creste. Ea consta in aplicarea stratului de cerneala si a adezivului pe hartia de transfer prin serigrafie, apoi aplicarea transferului serigrafic pe suport (in cazul de fata materialul textil) prin utilizarea unei prese de transfer termic.

Transferul serigrafic poate spori calitatea imagistica a imprimeului, insa calitatea fizica este clar inferioara serigrafiei clasice. Metoda personalizarii prin transferul serigrafic (explicata in schema de fata) este superficiala datorita aplicarii stratului de adeziv aflat intre stratul de cerneala si suport, fata de serigrafia clasica unde aderarea cernelii pe suport se face in profunzimea materialului textil.